Video vrijgegeven van crystal meth lab in Drempt - GelreNieuws.nl

Video vrijgegeven van crystal meth lab in Drempt

Geplaatst op 10 mei 2020, om 13:06 uur

DREMPT – Op vrijdagavond werd een enorm crystal meth lab aangetroffen op de Zomerweg in Achter Drempt. Drie personen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft een video vrijgeven van het lab.

Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) vielen met beschermingsmaskers binnen. Er werden drie personen aangehouden. Een man van 19 uit Colombia, een man van 37 uit de Verenigde Staten en een 29-jarige Mexicaan zijn direct ingesloten voor verhoor.

Het crystal meth lab was vol in bedrijf en in de schuur werd naar schatting voor 10 miljoen euro handelswaarde aan crystal meth (en afgeleiden daarvan) aangetroffen. Kilo’s fabricaten en halffabricaten werden aangetroffen. Deze waarde zou op de markt kunnen oplopen tot een veelvoud van de handelswaarde.

Het chemische proces van het lab moest voorzichtig worden gestopt en medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn nog lange tijd bezig geweest om het lab veilig te laten stoppen en al het materiaal wat er lag af te voeren. De Landelijke Recherche gaat verder met het onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com