Automobilist laat zwaargewonde fietser achter na ongeluk

Geplaatst op 8 juli 2020, om 19:49 uur

ARNHEM – Op dinsdagavond omstreeks ‪18:55 uur‬ vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Rijkerswoerdsestraat met het Rijnwaalpad in Arnhem. Een automobilist reed weg na de aanrijding en liet de fietser zwaargewond achter.

Op de locatie botste de bestuurder van een blauwe Opel Zafira, die uit de richting van Arnhem kwam, op een fietsster, die over het Rijnwaalpad fietste en de Rijkerswoerdsestraat overstak. De fietsster, een 33-jarige vrouw, kwam door de aanrijding hard ten val en raakte zwaargewond. Ze liep onder meer een hersenschudding, scheurtjes in haar bekken en vijf gebroken ribben op. De bestuurder van de betrokken Opel reed zonder te stoppen door in de richting van Huissen.

In het belang van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en de bestuurder van de betrokken Opel. Ze verzoeken hem of haar zich bij de politie te melden. De politie laat weten dat ze camerabeelden van de betrokken Opel hebben. Hierop is onder andere te zien dat er een witte hond op de achterbank zat.