Beelden gedeeld rond moord op klusjesman in Beuningen

Geplaatst op 15 juli 2020, om 09:08 uur

BEUNINGEN – De 49-jarige Mehmet Kilicsoy uit Nijmegen werd op maandagochtend 6 juli 2020 doodgeschoten op straat in Beuningen. De daders reden eerst in een witte Volkswagen Transporter en zijn vermoedelijk overgestapt in een zwarte Renault Mégane. Op camerabeelden is te zien dat het slachtoffer vanuit de VW-bus in de gaten werd gehouden. Zelf reed de man in een Volkswagen Passat.

Nadat hij had geparkeerd op de Burgemeester Geradtslaan, kwamen rond 08.30 uur twee mannen met gezichtsbedekking op hem af. Ze openden het vuur op Kilicsoy, waarna ze er met de Transporter vandoor gingen. Het 49-jarige slachtoffer overleed even later aan zijn verwondingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Renault Mégane
De witte bestelbus werd later die ochtend teruggevonden, zo’n zeven kilometer verderop in de plaats Winssen. Uit onderzoek van de beelden blijkt dat al in Beuningen een zwarte Renault Mégane bij de Transporter in de buurt bleef rijden. Waarschijnlijk werd die auto bestuurd door een handlanger. De politie denkt dat de daders mogelijk vanaf Winssen verder zijn gevlucht in de zwarte Mégane.

In de nacht van 6 op 7 juli werd de auto in Zaanstad in brand gestoken en achtergelaten.

tekst gaat verder onder de video

Valse kentekenplaten
Beide voertuigen waren gestolen en van valse kentekenplaten voorzien. In de nacht van zondag 21 juni op dinsdag 22 juni werd de witte Volkswagen Transporter weggenomen vanaf de Nassaukade in Amsterdam. Op 6 juli in Beuningen en Winssen zat er het kenteken 69-VVG-1 op.

Heeft u tussen 21 juni en 6 juli de Transporter gezien en/of weet u iets over wie er gebruik van heeft of hebben gemaakt, neem dan contact op met de politie.

De Renault Mégane is tussen 28 en 30 juni gestolen in het Zuid-Hollandse De Lier, vanaf de Leeuweriklaan. Toen de auto brandend werd aangetroffen in Zaanstad, had deze kentekenplaten met de combinatie 63-XKX-3.

Weet u waar de zwarte Mégane in de week tot aan 6 juli is geweest en/of wie er mogelijk in heeft gereden, geef dit dan ook aan de politie door.

Motief nog onbekend
De politie ontvangt graag informatie van mensen die meer weten. Had Mehmet Kilicsoy met iemand problemen? Niemand in zijn omgeving kan zich dat voorstellen, maar wat kan er hebben gespeeld? Ieder beetje informatie over een mogelijke aanleiding en/of over wie achter de moord zit(ten), is zeer welkom.

U kunt uw melding ook anoniem doen of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999. Uw persoonlijke gegevens komen dan niet in het onderzoeksdossier. Er kan ook gebeld worden met de Politie Opsporingstiplijn via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.