Kitten klimt onder vier motorkappen, waaronder van dierenambulance

Geplaatst op 1 juli 2020, om 19:22 uur

DIEREN – Een kitten van ongeveer 6 weken oud heeft woensdagmiddag voor veel problemen gezorgd. Het jonge beestje klom in ruim drie auto’s en eindigde in de auto van de dierenambulance. Natuurlijk kroop hij niet in de kofferbak, maar telkens onder de motorkap.

Een bestuurder hoorde een kat onder de motorkap. Hij kwam vanuit Spankeren en kwam op de parkeerplaats er achter dat hij iets bij zijn motor had zitten. Na ongeveer een half uur hadden ze bijna de rode kitten. Echter vertrok hij zo snel dat hij weer onder een andere motor kroop. De jonge kitten zat daar lekker en bleef ruim een uur zitten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Motorkap van dierenambulance
Vervolgens werd de politie ingeschakeld. Echter konden zij ook niet veel betekenen, maar konden wel de dierenambulance inschakelen. In de tussen tijd vertrok de kat nog een keer en ging weer onder een andere motorkap zitten. Na meerdere pogingen liet de kitten zich niet zien. Omstanders, personeel van de inmiddels ter plaatse gekomen dierenambulance en de agenten probeerden de kat te pakken te krijgen. Na ruim anderhalf uur vertrok de kitten nog een keer, nu onder de motorkap van de dierenambulance.

Het gaat om een kleine rode kitten van ongeveer 6 weken oud. Na ongeveer een uur zoeken is de dierenambulance richting standplaats gereden. Of de kat ondertussen los is, is niet bekend.

foto’s: Melvin / Persbureau Heitink