Mannen en vrouw uit Arnhem en Beneden-Leeuwen opgepakt bij drugslab - GelreNieuws.nl

Mannen en vrouw uit Arnhem en Beneden-Leeuwen opgepakt bij drugslab

Geplaatst op 2 juli 2020, om 12:37 uur

ARNHEM / SLUIS – In een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de productie van synthetische drugs zijn vijf aanhoudingen verricht. Op een locatie in de Zeeuwse gemeente Sluis is een lab aangetroffen waar geen productie meer plaatsvond, vermoedelijk is daar Chrystal Meth geproduceerd.

De politie Oost Nederland heeft vijf personen aangehouden. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Twee mannen van 20 en 49 uit Beneden leeuwen, een man van 31 en een vrouw van 23 uit Arnhem en een man van 38 uit Bathmen. Na de ontdekking van het drugslab zijn op diverse plaatsen in Gelderland doorzoekingen gedaan. Dat gebeurde in woningen in Arnhem, Eck en Wiel, Bathmen, Beneden Leeuwen en een bedrijfspand in Tiel.

Spullen in beslaggenomen
Het onderzoek startte ongeveer een jaar geleden nadat er bij de regionale recherche in Oost-Nederland informatie binnenkwam via het Team Criminele Inlichtingen. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van productie van synthetische drugs.

Bij de doorzoekingen zijn diverse spullen in beslaggenomen, waaronder voertuigen en administratie. In Zeeland is de locatie leeg geruimd.

Gevaar voor de omgeving
Productielocaties van drugs vormen een groot gevaar voor de omgeving. Politie en OM treden hard op tegen deze vorm van criminaliteit. Mensen die een vermoeden hebben van criminele praktijken kunnen daarvan altijd een melding doen bij de politie. Dat kan via 0800-9000 en natuurlijk kan dat via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

foto boven: Politie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com