NL-Alert voor zeer grote brand in Duiven: ‘Ga naar binnen en sluit ramen en deuren’ - GelreNieuws.nl

NL-Alert voor zeer grote brand in Duiven: ‘Ga naar binnen en sluit ramen en deuren’

Geplaatst op 31 juli 2020, om 08:43 uur

DUIVEN – Op de Maststraat in Duiven is vrijdagochtend een zeer grote brand bij een bedrijf uitgebroken. Het om een autosloperij, zo meldt de brandweerwoordvoerder. De brandweer is groots aanwezig. Inmiddels is er ook een NL-Alert uitgegeven. De omgeving is ruim afgezet door de hulpdiensten.

De brand werd rond 08:30 uur ontdekt, waarna er direct werd opgeschaald naar middelbrand. Inmiddels is er opgeschaald naar zeer grote brand. Ook zijn meerdere brandweervoertuigen vanuit Ede tot aan Zutphen en Doetinchem, en veel wat er tussenin zit, ter plekke. Ook ondersteunend materieel zijn vanuit veel posten onderweg. Een grote stapel autowrakken staan in brand, zo getuigen de beelden. De zwarte rookwolken zijn vanuit de wijde omtrek te zien.

NL-Alert
Om 10:20 uur werd er een NL-Alert voor de zeer grote brand. Het alert is in grote delen van Gelderland ontvangen. Bij de brand komt ‘gigantisch veel rook’ vrij, zo meldt de brandweer. Ook is de rookontwikkeling te ruiken en te zien in grote delen van Arnhem, maar ook verder richting de gemeente Renkum en in de lijn daarop. In het NL-Alert werd opgeroepen om naar binnen te gaan als u last heeft van de rook. Sluit dan de ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

File op A12
Op de A12 van Zevenaar naar Arnhem staat inmiddels 15 kilometer file. De ANWB noemt rook van de brand als oorzaak en schat de vertraging op ongeveer een half uur.

De brand is nog niet onder controle en breidt zich nog steeds verder uit. Ook zijn er steeds meer ontploffingen te horen. Naar schatting staan er honderd autowrakken in brand, die totaal ongeveer een oppervlakte beslaat van 40 bij 40 meter. Een woning nabij de brand staat inmiddels ook in lichterlaaie. Deze zal naar verwachting hierbij verloren gaan.

foto: Roland Heitink & Charles Moll / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com