Wilde achtervolging door Arnhem eindigt in Velpse tuin

Geplaatst op 10 juli 2020, om 21:13 uur

ARNHEM / VELP – Een achtervolging vanaf de IJssellaan in Arnhem eindigde uiteindelijk in een achtertuin aan de Colijnstraat in Velp. De auto reed met ruim 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Arnhem.

Op de IJssellaan was het verkeershandhavingsteam van de politie bezig met een controle. Vanuit bewoners rondom de IJssellaan is er herhaaldelijk geklaagd over hoge snelheden op het rechte stuk richting Presikhaaf en richting het centrum. De politie voerde hierop een controle uit.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangehouden
De zilveren Mercedes reed met hoge snelheid vanuit het centrum Arnhem richting Presikhaaf. Volgens de meting van het verkeershandhavingsteam lag de snelheid boven de 100 km per uur waar 50 is toegestaan. Het stopteken wat daarop volgde werd genegeerd en de achtervolging werd ingezet. In Velp raakte de politie het voertuig korte tijd kwijt, maar na een korte zoektocht werd het voertuig al snel aangetroffen op de Colijnstraat.

Even verderop werden ook de vermoedelijke bestuurder en een inzittende aangehouden. Waarom de bestuurder op de vlucht sloeg, is nog niet bekend. De auto kwam in een tuin aan de zijkant van een huis tegen een open haard tot stilstand.

foto’s: Timo Bouman / Persbureau Heitink