Arrestatieteam valt loods binnen en bevrijdt gewonde gijzelaar

Geplaatst op 10 augustus 2020, om 14:44 uur

ARNHEM – De politie is maandag met meer informatie naar buiten gekomen van een gijzelingssituatie afgelopen vrijdag in Arnhem. De gijzelnemers hebben een man op het Schipholplein in Arnhem rond 22.00 uur tegen zijn wil in een auto getrokken. Getuigen zagen dat en waarschuwden direct de politie, waarna er direct een onderzoek startte.

ZIE OOK: Man tegen zijn wil in meegenomen: twee man aangehouden tijdens inval

Binnen een uur wist de politie de locatie te achterhalen waar de man werd vastgehouden. Het bleek een loods aan de Snelliusweg in Arnhem te zijn. Het slachtoffer, een man van 25 uit Nijmegen, werd daar gewond aangetroffen door een arrestatieteam . De man had verschillende steek- of snijwonden. Hij moest in het ziekenhuis behandeld worden.

In de loods werden ook twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Arnhemmer en een man van 35 jaar uit Nijmegen. Ze zitten beiden nog vast en worden verdacht van vrijheidsbeneming met geweld.

Heeft u iets gezien?
Wie heeft er gezien hoe het slachtoffer in de auto werd getrokken? Of wie heeft er vrijdagavond iets anders gezien dat opviel rond het Schipholplein? Zijn er mensen die meer weten over de achtergrond van deze zaak? De politie komt graag in contact met mensen die meer weten. U kunt bellen via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

foto boven: Roland Heitink / Persbureau Heitink