FOTOSERIE | Stille tocht voor doodgeschoten Naomi

Geplaatst op 29 augustus 2020, om 21:00 uur

ARNHEM – Zaterdagavond is er een stille tocht gehouden voor de 35-jarige Naomi uit Arnhem. Ze kwam door geweld om het leven. Er kwamen honderden mensen op de stille tocht af. Tevens is er geld ingezameld.

Naomi werd afgelopen maandag 24 augustus op brute wijze vermoord, vermoedelijk door een 46-jarige man uit Rheden. Naomi was kort zwanger, zo bleek achteraf. Dagblad De Gelderlander meldt dat de vermoedelijke dader de vermeende vader van het ongeboren kind zou zijn. Hij zou in het geheim een verhouding hebben gehad met Naomi, terwijl zijn vrouw thuis zat. Mogelijk was dat ook de aanleiding van de schietpartij.

De stille tocht werd daarom zaterdagavond gehouden. De tocht begon om 19:30 uur bij MFC Presikhaven en liep via de Honingkamp naar de Floriszstraat in Arnhem. Er werd geëindigd voor de woning van Naomi waar iedereen bij deze tragische moord stil kon staan. Er was een oproep geplaatst om witte rozen mee te nemen en deze bij de flat neer te leggen. Hieraan is uitgebreid gehoor aangegeven.

Geef haar kinderen een toekomst
Er is tevens ook geld ingezameld tijdens de stille tocht en online. Het opgehaalde bedrag zal aan de twee dochters, van 6 en 9 jaar oud, aangeboden worden door de mensen die het organiseren. “Wij willen ze helpen om hen een financiële steuntje in de rug te geven voor in hun toekomst.” Zo meldt de organisatie. Men kan ook online doneren via deze link.

Zaterdagavond stond de teller van de inzameling op ruim 3000 euro.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink