Man uit Nijmegen gearresteerd voor dodelijke schietpartij - GelreNieuws.nl

Man uit Nijmegen gearresteerd voor dodelijke schietpartij

Geplaatst op 31 augustus 2020, om 16:45 uur

UDEN/NIJMEGEN – Bij een schietincident aan de Batenburglaan in het Brabantse Uden kwam op een 53-jarige man uit Tilburg om het leven. De politie maakt maandag bekend dat er een man uit Nijmegen is aangehouden.

Rond 19.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Ter plaatse spraken we direct een aantal belangrijke getuigen. Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige man uit Nijmegen werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek en hun rol in het incident dat heeft geleid tot de dood van de man wordt verder onderzocht. Beide verdachten zitten in beperkingen.

foto’s: Waldie Rutten/Persbureau Heitink