Motorrijder zonder rijbewijs onderuit in Bemmel

Geplaatst op 30 augustus 2020, om 18:06 uur

BEMMEL – Zondagmiddag omstreeks 15.20 uur is er een motorrijder onderuit gegaan aan de Lingewal in Bemmel. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Een andere motor is bij het ongeluk in beslag genomen.

De motorrijder kwam uit de richting van Bemmel en reed richting Elst. Hij reed hier vermoedelijk samen met een paar vrienden. De bestuurder heeft een 41 meter lang remspoor getrokken over het wegdek, belande in de berm en kwam met zijn motor tot stilstand tegen een betonnen stroomhuisje in de berm. Hij raakte daarbij gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bestuurder heeft geen rijbewijs, aldus de politie. Hierdoor zal hij vermoedelijk zelf opdraaien voor de schade. Hij kan ook een bekeuring op de mat verwachten.

Zijn motorrijdende vrienden bleken ook niet alles op orde te hebben. Eén motorscooter stond een enkele tientallen meters van het ongeval verborgen geparkeerd in de berm. De politie vertrouwde dit niet en is een kijkje gaan nemen. Het kenteken en de motorscooter kwamen niet overeen. Ook het framenummer kwam niet overeen. Hierop heeft de politie het voertuig in beslag genomen voor verder onderzoek. De verklaringen van de vrienden zijn opgenomen, waarna ze verder mochten.

foto’s: Jeffrey/Persbureau Heitink