Na een erg warme en droge week kans op veel neerslag

Geplaatst op 13 augustus 2020, om 12:19 uur

GELDERLAND – Na een flinke zonnige en erg warme periode gaat het vandaag flink los qua neerslag. Dit laat buienradar zien op hun website. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor het onweer.

Buienradar laat zien dat het zien dat rond 18:00 uur de buien zich beginnen te ontwikkelen boven onder andere Gelderland. Rond 21:00 uur zit een heel groot deel van Gelderland onder de (forse) buien. Rond 22:00 uur zouden de buien weer flink afnemen. De waarschuwing van het KNMI met code geel geldt van 16:00 uur tot 22:00 uur.

Code geel
Het KNMI waarschuwt met code geel voor lokaal stevige onweersbuien, met kans op hagel tot 2 cm, windstoten van 60-70 km/uur en lokaal veel neerslag (20-40 mm) in korte tijd. Er is een reële kans op blikseminslag, hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.

De felle buien zullen goed gaan doen voor de droge natuur in Nederland. Het zal lang niet voldoende zijn om het watertekort aan te vullen.

foto boven: Buienradar.nl