Sterke stankoverlast in omgeving van Arnhem - GelreNieuws        

Sterke stankoverlast in omgeving van Arnhem

Geplaatst op 5 augustus 2020, om 09:11 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – Woensdagochtend is er in de omgeving van Arnhem een forse stank te ruiken, zo meldden veel verschillende mensen tegenover GelreNieuws. De veiligheidsregio heeft de klachten onderzocht en heeft een vermoedelijke oorzaak.

De stank zou deze ochtend vooral te ruiken zijn geweest, gezien de meldingen, in de omgeving van de Pleijroute/Presikhaaf/Velp, maar ook in Huissen en Westervoort is de stank te ruiken. Wat deze stankoverlast veroorzaakt is nog niet bekend. Men geeft aan er duizelig en misselijk van te worden. Ook omschrijft men het als een extreme rioleringslucht, terwijl een andere het omschrijft het als een sterke teerlucht.

Bij navraag bij de brandweerwoordvoerder geeft men aan dat zij bezig zijn met een onderzoek naar de lucht. In eerste instantie werd gedacht dat de overlast uit de Betuwe kwam van mogelijk mest uitrijden. “Maar het probleem was waarschijnlijk dichter bij huis”, zegt een woordvoerder. “Handhavers hebben vanmorgen trekkers gezien die mest uitreden achter het industriepark Kleefse Waard. De wind komt uit die richting en door het warme weer blijft de stank langer dan anders hangen.”