Stierkalf rent A12 op bij Arnhem - GelreNieuws        

Stierkalf rent A12 op bij Arnhem

Geplaatst op 28 augustus 2020, om 16:49 uur

ARNHEM – Een stierkalf heeft vrijdagmiddag aan het begin van de avondspits een wild avontuur overleefd op de A12 bij Arnhem. Hij kon ontsnappen uit een trailer en rende de snelweg op.

Een eigenaar reed op de A12 met zijn auto van knooppunt Velperbroek richting knooppunt Waterberg. Door onbekende oorzaak kon het stierkalf, die in een paardentrailer zat, ontsnappen tijdens het rijden. Binnen enkele momenten stond het verkeer op de snelweg volledig stil. Veel automobilisten stapten hun auto uit en begonnen hem proberen te vangen.

Op dat moment reed berger Martijn, werkzaam bij bergingsbedrijf van Amerongen, daar. Hij heeft samen met andere hulpdiensten de bergauto voor al het verkeer gezet, om er zeker van te zijn dat er niet spontaan een automobilist begon te rijden. Vervolgens heeft hij, samen met vele omstanders, het stierkalf weten te vangen. ‘De politie heeft hem als arrestant achterin de auto meegenomen’, lacht Martijn tijdens het vertellen van zijn verhaal. ‘Het kalf heeft gelukkig maar een paar kleine schaafwonden opgelopen.’.

De politie is vervolgens met het kalf achterin naar de carpoolplaats gereden bij knooppunt Waterberg. Daar is de eigenaar herenigd met het stierkalf. Hij is blij dat zijn dier het heeft overleefd, want hij wordt een dekstier.

foto: Bergingsbedrijf van Amerongen