Verkeersregelaar aangereden: “500 euro beloning voor gouden tip” - GelreNieuws.nl

Verkeersregelaar aangereden: “500 euro beloning voor gouden tip”

Geplaatst op 9 augustus 2020, om 19:10 uur

WAGENINGEN – Op de Pabstendam in Wageningen is zaterdag rond 16:00 uur een verkeersregelaar aangereden. Zo meldt de werkgever, Rick Mulders, van het slachtoffer tegenover GelreNieuws. Er is een beloning uitgeloofd om de veroorzaker te vinden.

Rick Mulders begint in zijn Facebookfilmpje dat het ‘een minder goede avond’ is. Rick geeft aan dat één van hun verkeersregelaars genaamd Margit, is aangereden door een scooterrijder. De scooterrijder, geschat in de leeftijd van 16 tot 20 jaar oud, vervoerde achterop een jongedame. De bestuurder is verantwoordelijk voor de aanrijding, waarbij hij is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Gewond
Margit raakte bij dit incident gewond, zo meldt Rick. Zij is naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat ze verschillende kneuzingen had in haar lichaam. Zij is hiermee thuis komen te zitten en zal dit voorlopig ook nog wel even blijven. Rick Mulders geeft aan dat Margit echt ‘ons kindje van het bedrijf’ is. Zij is bij hen terechtgekomen om haar proberen te begeleiden naar een normale werksituatie. Dit lukt goed, want Margit werkt inmiddels al twee jaar voor het bedrijf als volwaardig verkeersregelaar. Margit woont ook in een begeleid wonen in Zelhem en heeft daarom al wel extra zorg en aandacht nodig. “Dat juist dit háár moet overkomen, is wel helemaal zielig”, zo zegt Rick.

Drukte
Margit stond daar, vanuit het bedrijf van Rick Mulders, in opdracht voor de gemeente Wageningen. Juist op dit soort dagen, bij het erg warme weer, staan er op de Pabstendam verkeersregelaars om mensen aan te spreken die naar de uiterwaarden willen. Het is het verzoek dat men niet met de fiets, scooter of ander voertuig naar de uiterwaarden willen gaan, maar deze op een centrale plek willen neerzetten zodat de wegen vrij blijven voor de hulpdiensten bij kleine en grote calamiteiten.

Gouden tip
De man laat in het bericht, welke zaterdag rond 20:30 uur werd geplaatst, weten dat er aangifte wordt gedaan bij de politie. Tevens stellen zij 500 euro ter beschikking voor diegene die de gouden tip heeft en verteld wie de dader is. Hij looft die beloning uit namens het bedrijf. Hij stelt daarbij dat de bestuurder 1 dag de tijd heeft om zich te melden bij het politiebureau in Wageningen. “Doet u dat niet, dan gaan wij als organisatie de beloning ophogen. Net zolang tot we u te pakken krijgen.” De vrouw achterop de scooter zou door de politie staande zijn gehouden, maar zij gaf aan de bestuurder niet te kennen. Of dit zo is, zal nog uit onderzoek moeten blijken. Verder zijn er wel enkele tips bij onder andere de politie binnengekomen, zo meldt Rick. Of hier de gouden tip tussen zit, is bij Rick nog niet bekend.

Ook probeert Rick Mulders het geweld naar verkeersregelaars, wat juist op dit soort dagen extremer is doordat mensen minder kunnen hebben met de hitte, weer onder de aandacht te brengen. “Het gebeurt nog veel te veel.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com