Beschoten jongen (13) moet leven met kogel in zijn lichaam - GelreNieuws.nl

Beschoten jongen (13) moet leven met kogel in zijn lichaam

Geplaatst op 9 september 2020, om 01:00 uur

BARNEVELD | VIDEO ONDER HET ARTIKEL – Tijdens het spelen op een schoolplein aan de Saparua in Barneveld, voelde een 13-jarige jongen plotseling een enorme pijnscheut in zijn rechterzij. In het ziekenhuis bleek later dat er een klein projectiel in zijn lever zit. De politie vermoedt dat hij die woensdag 5 augustus rond 21.30 uur is beschoten.

Het projectiel – waarschijnlijk een klein kogeltje – heeft een rib van de jongen gebroken. Daarna is het via zijn rechterlong in zijn lever beland. De rib heeft ervoor gezorgd dat het projectiel is afgeremd en er daardoor geen andere vitale organen zijn geraakt. Het verwijderen van het projectiel bleek erg riskant, waardoor artsen hebben besloten het kogeltje in de lever te laten zitten, meldt opsporing verzocht dinsdagavond.

Mogelijk ongeluk
Het slachtoffer is een vrolijke jongen zonder problemen. De politie houdt er daarom rekening mee dat de schutter het niet bewust op hem had gemunt. Misschien heeft iemand uit baldadigheid op de groep jongens geschoten, of was het een ongewild schot en is de jongen per ongeluk geraakt.

Wapen
Het is niet duidelijk waarmee er is geschoten. Mogelijk was het een pistool of luchtbuks, maar het kan ook een ander wapen zijn geweest.

Schutter
Zowel de 13-jarige jongen als zijn vrienden hebben niemand zien schieten. Toen het slachtoffer werd geraakt, stond hij bij een hek op de parkeerplaats van de school met zijn gezicht richting het schoolplein. Daardoor vermoedt de politie dat er is geschoten vanaf de Saparua, de Nederwoudseweg of het weiland erachter. Ook zou het kunnen dat er vanuit één van de huizen langs de school is geschoten. Vermoedelijk is er van tientallen meters afstand geschoten.

Help de politie

– Wie weet wie er die avond heeft geschoten?
– Wie heeft die woensdagavond 5 augustus rond 21.30 uur iets bijzonders gezien rond de school aan de Saparua in Barneveld?

– Wie is in het bezit van een wapen en komt wel eens in de buurt van de Saparua?

Contact opnemen kan via:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999[

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com