Man met ‘race licentie’ rijdt meer dan 50 km/uur te hard: rijbewijs kwijt

Geplaatst op 21 september 2020, om 12:00 uur

foto: Timo BoumanNIJMEGEN – Bij verkeerscontroles in de omgeving van Nijmegen heeft de politie afgelopen weekend vier mensen betrapt die meer dan 50 km/uur te hard reden. Één van hen verklaarde een ‘race licentie’ te hebben en daarom goed overweg te kunnen met hoge snelheden.

‘Wij hebben aangegeven dat meneer dit soort racepraktijken op het circuit moet doen, en dat zijn ‘race licentie’ enkel op het circuit geldig is, en NIET op de openbare weg”, zo schrijft het Politie Team Verkeer Oost-Nederland deze maandag op Facebook. Alle snelheidsduivels zijn hun rijbewijs voorlopig kwijt, zo besluit de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Alcomobilisten
Twee andere bestuurders besloten dit weekend om alsnog achter het stuur te kruipen, nadat ze te veel alcohol op hadden. Één bestuurder blies 445 ugl en de ander blies 515 ugl (terwijl tot 235 ugl is toegestaan). Beide bestuurders krijgen een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) bij het CBR.

Tot slot hebben wij dit weekend nog een vijftig tal verscheidene PV’s geschreven. Ook plukten de agenten een scootmobiel van de snelweg A73 bij Beuningen af.