Twee gewonden bij ongeval, veroorzaker er vandoor

Geplaatst op 27 september 2020, om 15:00 uur

ARNHEM – Op de kruising van de Schelmseweg met de Zijpendaalseweg in Arnhem zijn zondagmiddag twee motorrijders gewond geraakt. Zij kwamen ten val nadat een wielrenner voorrang nam, welke hij niet had.

Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur, waarna de politie en drie ambulances uitrukten. De motorrijders, bestaande uit een groep die een tour reed van 15 motorrijders, wilde de vanaf de Schelmseweg de Zijpendaalseweg oversteken toen een wielrenner op de Schelmseweg op het fietspad reed. De wielrenner had moeten stoppen gezien de verkeerssituatie, maar stak toch over waardoor de motorrijders moesten stoppen. Zo werd ter plekke verklaard door een motorrijder uit de groep. Doordat opeens gestopt moest worden, kwamen er twee motorrijders door onbekende oorzaak ten val en raakten gewond. Ze zijn in twee ambulances naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De motorrijders verklaarden dat het ging om een wielrenner in een rood shirtje. “Nadat het gebeurd was, ging de wielrenner er als een speer vandoor”, zo gaf een motorrijder aan. De politie ter plekke bevestigd dat ze dit verhaal ook gehoord hebben, maar kunnen niet zeggen of er nog naar de wielrenner gezocht wordt. Wel geven ze aan nog onderzoek te doen naar dit verhaal.