Twee gewonden bij schietpartij in Arnhem: Drie daders op de vlucht

Geplaatst op 23 september 2020, om 18:04 uur

ARNHEM – Ter hoogte van het winkelcentrum aan de Oostburgwal in Arnhem is woensdagmiddag geschoten. Hierbij zijn twee mensen gewond geraakt. De politiehelikopter vloog lange tijd boven de stad.

De eerste melding kwam iets na 17:35 uur binnen bij de hulpdiensten, waarna de politie groots uitrukten. Onder andere meerdere ambulances kwamen met spoed ter plekke en ook de traumahelikopter werd gealarmeerd. De laatste werd tijdens de vlucht gecanceld. Twee personen raakten bij de schietpartij gewond, zo laat politie Arnhem-Zuid via Facebook weten. Zij zijn aangehouden om ook hun kant van het verhaal te horen, zo gaf de woordvoerder aan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij het fietstunneltje aan de kruising Batavierenweg met de Burgmeester Matsersingel in Arnhem zou een jongeman aangehouden zijn. Hij zou gewond zijn en is per ambulance afgevoerd. De politie ter plaatse liet weten dat de aanhouding verband houdt met het schietincident. De locatie is afgezet en wordt als een plaats delict behandeld. De politie verricht daar onderzoek.

Bij één van de verdachten is ook een mes aangetroffen. Het vuurwapen is op dit moment nog niet aangetroffen.

Signalement
De politiehelikopter cirkelt momenteel boven Arnhem, op zoek naar drie daders. Het signalement van de drie daders is volgt.

Verdachte 1:
– Getinte jongen,
– 180 cm groot
– 25 jaar
– Kort zwart haar
– Zwarte trainingskleding

Verdachte 2:
– Getinte jongen
– Dreadlocks
– Ontbloot bovenlijf

Verdachte 3:
– Zwarte bodywarmer Rode strepen
– Blauwe trainingsbroek

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink