Veel politie op de been na mogelijke dreiging FvD in Arnhem - GelreNieuws        

Veel politie op de been na mogelijke dreiging FvD in Arnhem

Geplaatst op 7 september 2020, om 21:34 uur

ARNHEM – Maandagavond is een bijeenkomst van Forum voor Democratie in Arnhemse Musis Sacrum stilgelegd vanwege een veiligheidsrisico. Thierry Baudet en Theo Hiddema zijn in veiligheid gebracht.

Voor het eerst sinds de lockdown is er een groot evenement georganiseerd door Forum voor Democratie, echter werd deze na een half uur stilgelegd vanwege een veiligheidsrisico. Partijleider Baudet en Kamerlid Hiddema zijn in veiligheid gebracht. De bijeenkomst werd onderbroken met de mededeling dat er een “kleine veiligheidsissue” was, waarna er een pauze werd ingelast. Alle andere aanwezigen konden in de zaal blijven zitten.

UPDATE: Omstreeks 22:25 uur zijn Baudet en Hiddema teruggekeerd. De avond het programma wordt hervat. De politiehelikopter is na lang cirkelen boven Arnhem weer teruggekeerd naar de basis. Ongeveer een uur later zijn ze het gebouw arm om arm verlaten. Vervolgens zijn ze onder begeleiding van speciale politie beveiliging uit de stad gereden.

De politie laat het volgende weten via Twitter: “We hadden informatie over een mogelijke verdachte situatie. Op basis daarvan zijn vanavond verschillende personen gecontroleerd, maar tijdens de controle bleek nergens uit dat zij iets kwaads in de zin hadden. Er is niemand aangehouden en de bijeenkomst is weer hervat.”

 

De POLICE24 vliegt ter ondersteuning van de politie in #Arnhem. Een politieke bijeenkomst in de stad is vanwege een veiligheidsrisico stilgelegd. Later meer. #politieheli

— Politiehelikopter (@PolitieheliNL) September 7, 2020

©Foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink