VIDEO: Dit zijn de brandstichters van vrachtwagenbrand Doesburg - GelreNieuws.nl

VIDEO: Dit zijn de brandstichters van vrachtwagenbrand Doesburg

Geplaatst op 1 september 2020, om 20:36 uur

DOESBURG – In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020 liep een 46-jarige chauffeur ernstige brandwonden op toen zijn vrachtwagen in brand werd gestoken. Dat gebeurde rond 02.00 uur ’s nachts op het terrein van een transportbedrijf aan de Leigraafseweg in Doesburg. De chauffeur lag op dat moment te slapen in zijn cabine.

ZIE OOK: Grote brand Doesburg: vrachtwagenchauffeur ernstig gewond

Dinsdagavond werd aan deze zaak aandacht besteed via het programma Opsporing Verzocht. Een buurtbewoner die de chauffeur aantrof naast zijn brandende cabine heeft meteen 112 gebeld en eerste hulp verleend. Het slachtoffer verkeerde in shock en wordt sindsdien in coma gehouden. Zijn huidige toestand is kritiek, maar stabiel. Artsen bekijken zijn situatie van dag tot dag en kunnen momenteel nog niks zeggen over zijn herstel.

ZIE OOK: Vrachtwagenchauffeur nog altijd in coma na brandstichting

Brandstichters
De vermoedelijke daders zijn gefilmd. Op bewakingsbeelden van het industrieterrein is te zien hoe twee mannen in de omgeving van de vrachtwagen lopen. De één is duidelijk een stuk langer dan de ander. De kleinste van de twee is vermoedelijk kaal of heeft erg kort haar. Op camerabeelden is te zien dat een kleine, lichtkleurige auto op het industrieterrein na de brand wegrijdt. De politie is er zeker van dat dit een Seat Ibiza is met daarin de brandstichters.

Groot rechercheteam
Een groot rechercheteam doet onderzoek naar de brandstichting. Het is vooralsnog onduidelijk of het om een gerichte persoonlijke actie gaat of dat de daders het gemunt hadden op het transportbedrijf waar het slachtoffer voor werkte. De aanleiding voor de brandstichting zou ook een andere kunnen zijn en daarom worden ook andere scenario’s onderzocht.

Eerdere brandstichting
Het is niet de eerste keer dat een vrachtauto van het transportbedrijf in brand werd gestoken. In oktober 2019 gebeurde dit ook al, op een parkeerplaats in Noord-Italië. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken.

Help het onderzoek verder
De politie heeft een aantal vragen voor dit onderzoek, onder andere wie informatie heeft over de daders? Daarnaast is de vraag wie er een link weet te leggen tussen de Seat Ibiza en de daders? Als laatste vragen zij zich af wie iets kan vertellen over de achtergrond van deze brandstichting(en)?

Bij tips belt u:
Als u tips heeft kunt u op meerdere manieren contact zoeken met de politie. Dit kan via de gratis nummers van de politie via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Daarnaast zijn er ook twee nummers andere nummers bereikbaar voor deze zaak: Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999 of vanuit het buitenland: +3179-3459876

foto boven: Opsporing Verzocht
video hieronder: Opsporing Verzocht

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com