Albanese man gepakt met meer dan 100.000 euro cash op A12

Geplaatst op 6 oktober 2020, om 14:30 uur

ZEVENAAR – Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) heeft vrijdagavondop de A12 bij Zevenaar een 27-jarige Albanese man aangehouden voor witwassen. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee dinsdagmiddag. Hij had in zijn voertuig een tas verstopt met ruim een ton aan contant geld.

De man werd gecontroleerd door een onopvallende Duits-Nederlandse patrouille van het Grensoverschrijdend Politieteam nabij grensovergang Zevenaar. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon alleen een Duitse verzekeringskaart overleggen en geen geldig identiteitsdocument. Hierop is zijn voertuig doorzocht. Tijdens de doorzoeking van het voertuig troffen de verbalisanten in de ruimte van het reservewiel een tas aan met daarin stapels geldbundels. In totaal gaat het om een bedrag van 110.000 euro.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangezien de man geen goede verklaring kon geven hoe hij aan het geld kwam, is hij aangehouden voor witwassen. De Koninklijke Marechaussee heeft de verdachte overgedragen aan de politie Zevenaar voor verder onderzoek. De man zit nog vast.