Fietser zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

Geplaatst op 7 oktober 2020, om 08:06 uur

HARSKAMP – Op de kruising Hoog Buurloseweg met de Harderwijkerweg (N310) in Harskamp heeft woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een vrachtwagen. Onder andere de traumahelikopter kwam ter plekke.

Het gebeurde rond 07:20 uur. Ter plekke bleken een fietser en een vrachtwagen met elkaar in botsing te zijn gekomen ter hoogte van een fietsersoversteekplaats. Onder andere meerdere ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen voor de medische hulpverlening. De brandweer is ook opgeroepen voor onder andere schermen te plaatsen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Chaos
De vrachtwagenchauffeur is meegenomen door de politie voor verhoor. Dat is standaardprocedure na een dergelijk ongeval. Alle lijnbussen rijden momenteel door allemaal landweggentjes rondom Harskamp, zodat ze hun route kunnen voortzetten, maar wel met enige vertraging. Volgens verschillende mensen ter plekke is het “één grote chaos.”

Het slachtoffer, vermoedelijk een scholier, is zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de vrachtwagen als de fiets hebben forse schade opgelopen. De Harderwijkerweg (N310) is voorlopig nog afgesloten.

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink