Oud-voorzitter voetbalclub Achilles ’29 aangehouden voor digitaal kinderlokken

Geplaatst op 7 oktober 2020, om 18:32 uur

foto: Patrick ApenhorstNIJMEGEN – Oud-voorzitter van voetbalclub Achilles ’29 uit Groesbeek is aangehouden voor digitaal kinderlokken, zo meldt Omroep Gelderland. De politie geeft zelf aan dat het om een geval van grooming gaat en meldt verder alleen dat het gaat om een inwoner van Groesbeek.

Rondom de voorzitter ontstond dinsdag veel commotie omdat hij opduikt in een online filmpje van zogenaamde pedojagers. “Je bent ontmaskerd!”, hoor je omstanders tegen de Groesbeker in zijn auto zeggen. “Ja, dat weet ik”, antwoordt Derks. De politie geeft aan dat op dinsdagavond een man uit Groesbeek zich op het politiebureau in Nijmegen meldde en er op basis van die informatie die deze avond bekend werd een onderzoek gestart werd vanwege grooming. De man is vervolgens aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

“Je bent godverdomme opa!”
Oud-voorzitter van de voetbalclub zou volgens pedojagers een afspraak hebben met een kind van 14 jaar. In werkelijkheid bleek dat hij in de val was gelokt door pedojagers, die zich online als kind voordeden. De beelden van de afspraak met de pedojagers staan onder meer op Twitter. “Je bent eraan! Jij gaat het internet op. Je bent godverdomme opa!”

Op sociale media circuleren veel berichten en beelden over deze zaak. Voor de politie is het van belang om te achterhalen of en wat er precies gebeurd is. Dit onderzoek loopt nog volop, daarom worden verdere mededelingen nu niet gedaan.

foto boven ter illustratie: politie.nl