Tweede achtervolging binnen 12 uur in Arnhem

Geplaatst op 22 oktober 2020, om 11:25 uur

ARNHEM – Donderdagochtend zagen agenten een scooter rijden over de Velperbinnensingel in Arnhem, die de vaart er goed in had. De politie wilde deze scooter controleren, wat resulteerde in een achtervolging. Dit was de tweede achtervolging in 12 uur tijd in Arnhem.

ZIE OOK: Drie aanhoudingen na achtervolging in Arnhem

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bestuurder had blijkbaar geen zin in een controle, want nadat het bekende stopbord aanging besloot de bestuurder door de paaltjes heen te rijden en het centrum in te gaan. Gelukkig zagen andere agenten dit allemaal gebeuren, en zij namen een alternatieve route, waardoor vervolgens de scooter weer in het zicht was.

Klemgereden
Het stopbord ging voor de tweede keer aan, maar de bestuurder stopte niet. Ook het blauwe licht en de sirene maakte geen indruk. Er bleef nog één mogelijkheid over, zo liet de politie weten, en dat was om de scooter klem te rijden. Met resultaat: ter hoogte van het Gele Rijdersplein kwam de bestuurder tot stilstand, echter weigerde hij nog mee te werken aan de controle.

De bestuurder werd aangehouden en kreeg meerdere bekeuringen, zo liet politie Arnhem op Facebook weten. “Het zal u niet verbazen, hij had geen rijbewijs. Én: hij moest nog een straf uitzitten van 60 dagen.” Zo laten de agenten weten. “We gaan nog even door; want er moest nog DNA worden afgenomen van hem én werd gezocht door Interpol.”

foto: Politie Arnhem-Noord