Wietkwekerijen en wapen aangetroffen bij invallen Arnhem - GelreNieuws.nl

Wietkwekerijen en wapen aangetroffen bij invallen Arnhem

Geplaatst op 6 oktober 2020, om 19:31 uur

ARNHEM – Naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem melding zijn er dinsdag door de politie twee hennepkwekerijen geruimd in Arnhem. De kwekerijen zaten in de wijken Malburgen en Schuytgraaf.

Agenten hebben een instap gedaan in een woning in de wijk Malburgen. Hier troffen ze een werkende hennepkwekerij aan. In totaal werden er ongeveer 300 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast troffen ze een gestolen bromfiets en een vuurwapen met scherpe patronen aan. De planten zullen vernietigd worden en de bromfiets en het wapen zijn door de politie in beslag genomen.

Vervolgens hebben ze een instap in een woning gedaan in de wijk Schuytgraaf. Hier troffen zij ook een werkende hennepkwekerij aan. In totaal werden er ongeveer 400 hennepplanten aangetroffen. Beide woningen worden momenteel geruimd door een speciaal bedrijf.

Door de Omgevingsdienst Arnhem is een last onder dwangsom opgelegd voor het creëren van een gevaarlijke situatie. Alle gemaakte kosten die noodzakelijk zijn voor het herstellen van de woning zullen hierdoor verhaald worden op de huurder/verdachte. Daarnaast wordt er aangifte gedaan door de energiemaatschappij voor het illegaal aftappen van stroom.

Op dit moment is er nog niemand aangehouden. Het onderzoek loopt nog.

foto: Politie Arnhem Zuid

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com