Wilde achtervolging eindigt op A15: ‘Niet om te lachen’ - GelreNieuws.nl

Wilde achtervolging eindigt op A15: ‘Niet om te lachen’

Geplaatst op 24 oktober 2020, om 12:19 uur

OCHTEN– Een wilde achtervolging met snelheden van 200 km/u is in de nacht van vrijdag op zaterdag geëindigd op de A15 bij Ochten. De man zou achter het stuur lachgas gebruikt hebben.

Vannacht omstreeks 03.45 uur kregen agenten een melding dat er op de A15 richting Tiel de een man met ballonnetje lachgas aan het rijden was. Agenten troffen het voertuig op de A15 aan. Op dat moment reed de bestuurder al 200 km/u.

De bestuurder had na het geven van een stopteken nog weinig zin om te stoppen en ging vervolgens 60 km/u rijden. Bij afslag Tiel volgende de bestuurder de instructies op. Agenten stapten uit en liepen naar het voertuig. De bestuurder reed vervolgens hard achteruit en ramde het voertuig van de melder.

De bestuurder gaf vervolgens veel gas, waardoor agenten opzij moesten stappen. De bestuurder ging er vandoor. Dit werd een hele lange achtervolging door onder andere Zoelen, Lienden, Kesteren, Zetten en opheusden. De bestuurder had onderweg meerdere keren schade veroorzaakt aan het straatmeubilair.

Na loop van tijd reed de bestuurder weer de A15 op. Hij werd met behulp van de Landelijke Eenheid op de A15 bij Ochten met een aantal voertuigen ingesloten. De man is aangehouden voor meerdere strafbare feiten en is ingesloten in Nijmegen. ‘Niet om te lachen’, schrijft de politie bij het bericht.

foto: Politie Tiel

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com