Arnhemmer met ballon achter het stuur crasht in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Arnhemmer met ballon achter het stuur crasht in Nijmegen

Geplaatst op 18 november 2020, om 08:01 uur

NIJMEGEN – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een flink ongeval plaats gevonden in Nijmegen. Het gebeurde op de kruising Prins Mauritssingel met de Laauwikstraat. Een bestuurder met twee flessen lachgas is aangehouden.

Omstreeks middernacht reed een zwarte Volkswagen al zwabberend over de Waalbrug richting Lent. Bij stoplichten aan de Turennensingel zag een agent in privétijd de bestuurder in de auto met een ballon aan zijn mond. Omdat hij vermoedde dat er sprake was van lachgasgebruik en hij zich zorgen maakte voor de veiligheid van andere weggebruikers, is de agent uitgestapt om de bestuurder aan te spreken. Die reed hard weg. De agent heeft toen de meldkamer ingeschakeld en heeft zijn weg vervolgd. Toen hij bij de plek van de aanrijding kwam, zag hij de ravage. De automobilist reed met verkeerslicht en al het talud af de fietstunnel in.

Lachgas
Er kwam rook van de auto af, mogelijk van de klap en de airbags die uit waren. Uit de auto kwam een man, die onder invloed leek, aldus omstanders. Hij had twee flessen met lachgas in zijn hand. Deze gooide hij over de muur en heg aan de andere kant van het fietspad. Meerdere getuigen hadden 112 gebeld, waarna de brandweer, politie en ambulance snel ter plaatse waren.

De brandweer heeft de auto veiliggesteld. De ambulance is ter plaatse gekomen, maar wonder boven wonder raakte niemand gewond. De bestuurder van de auto is aangehouden door de politie. Het gaat om een 20-jarige Arnhemmer. Een berger heeft het voertuig geborgen. De DAR heeft het wegdek gereinigd. Ook moeten er nieuwe verkeersborden komen en een verkeerslicht. De reling van de trappen is ook compleet kapot, alsmede het voertuig van de aangehouden bestuurder.

foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com