Arnhemmers aangehouden na inval bij drugslab in Sportstudio - GelreNieuws.nl

Arnhemmers aangehouden na inval bij drugslab in Sportstudio

Geplaatst op 2 november 2020, om 11:27 uur

VROOMSHOOP – Bij een inval in Sportstudio Twente aan de Afrikalaan in Vroomshoop (Overijssel) ontdekten rechercheurs zondagmiddag een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept.

De actie is onderdeel van een lopend onderzoek. Omdat agenten niet wisten wat ze ter plaatse konden verwachten, werden bij de inval gespecialiseerde eenheden ingezet. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht.

Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

Direct gevaar voor omgeving
Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. En de kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Daarmee zorgt het voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen.

foto boven: Archief

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com