Auto ramt woning en vernielt pui: Woning onbewoonbaar

Geplaatst op 1 november 2020, om 03:37 uur

DIDAM – Op de Willibrordusweg in Didam heeft een auto een woning geramd. De schade is enorm. De pui is uit de woning gereden en deze is onbewoonbaar. Tevens is de auto total loss geraakt.

Het gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht. Direct werden er brandweereenheden naar de locatie van het ongeval gestuurd en tevens rukten de politie en ambulance met spoed uit. De bestuurder kwam uit zijn voertuig en raakte niet gewond. Hij was niet onder invloed van enig middel, zo lieten agenten weten. De schade is enorm. De brandweer heeft de woning tijdelijk gestut tegen het instorten en een berger heeft de vernielde auto afgesleept.

“Bewoners woonden er pas”
De bewoners woonden pas ongeveer een half jaar in deze woning, zo meldden buurtbewoners. Zij hadden pas geleden de laatste dingen aan de woning opgeknapt en “de woning stond nog maar net in de lak”, zo melden verschillende buurtbewoners. De geruchten gaan dat de bewoners zelf in de woonkamer zaten en hun kinderen in de slaapkamer. Agenten konden dit verhaal niet bevestigen. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. De bewoners moeten komende tijd elders onderdak zoeken.

Een andere auto die aan de andere kant van de weg geparkeerd stond, is ook geraakt. Hoe het ongeval precies is ontstaan, is nog onduidelijk.

foto’s en video: Persbureau Heitink