Drie man op de scooter: messen en wapen aangetroffen - GelreNieuws.nl

Drie man op de scooter: messen en wapen aangetroffen

Geplaatst op 9 november 2020, om 10:50 uur

BEMMEL – Afgelopen vrijdagavond reed de politie een surveillance in Bemmel toen ze een scooter zagen rijden met daarop drie personen.

Dit is iets wat de agenten wel vaker zien, maar op het moment dat de bestuurder van de scooter ineens een bijzondere manoeuvre maakte, zijn de agenten achter de scooter aangegaan. Tijdens de staandehouding van deze personen viel het op dat zij nogal “bijzonder” gekleed waren. Alle 3 waren volledig in het zwart gekleed, waarvan 2 personen een kledingstuk om hun nek droegen, welke als gezichtsbedekking kon worden gebruikt.

Van de personen werden de identiteitspapieren gevorderd waarbij één persoon hier niet aan voldeed. Hierop werd een identiteitsfouillering uitgevoerd. Dit mag bij een staande gehouden of aangehouden verdachte. Hierbij mag de persoon aan de kleding worden onderzocht en aan voorwerpen die hij of zij bij zich draagt of met zich meevoert.

Messen en wapen aangetroffen
Tijdens dit onderzoek werden twee grote vleesmessen aangetroffen. Bij een andere opzittende van de scooter werd een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen en een boksbeugel. Uit onderzoek moet nog blijken om wat voor een wapen het exact gaat.

Uiteindelijk zijn alle drie de personen aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Ook bestond het vermoeden dat de politie een mogelijk strafbaar feit “kapot” hebben gemaakt. Hiermee wordt bedoeld dat de kans bestaat dat de agenten een ander strafbaar feit hebben weten te voorkomen.

foto boven: archieffoto