Marechaussee pakt witwassers en id-fraudeurs op de A12 - GelreNieuws.nl

Marechaussee pakt witwassers en id-fraudeurs op de A12

Geplaatst op 10 november 2020, om 19:54 uur

ZEVENAAR – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op de A12 bij Zevenaar meerdere personen aangehouden voor onder andere witwassen en identiteitsfraude.

Op de A12 werden twee Albanese mannen van 30 en 37 jaar aangehouden voor witwassen. In hun voertuig werd in een verborgen ruimte bijna 42.000 euro aangetroffen. De mannen hadden geen aannemelijke verklaring hoe ze aan dat geld kwamen. Het onderzoek is overgedragen aan de recherche in Zevenaar.

Een 37-jarige Roemeen werd aangehouden omdat hij met een voertuig reed voorzien van valse kentekenplaten en in bezit was van een vals kentekenbewijs. De verdachte heeft afstand gedaan van het voertuig. Hij wordt voorgeleid bij de rechter- commissaris.

Een 43-jarige Poolse vrouw werd aangehouden nadat bleek dat zij een vals Tsjechisch rijbewijs had. Ook zij wordt voorgeleid bij de rechter- commissaris. In haar voertuig zat een vrouwelijke passagier die nog DNA moest afstaan ten behoeve van een strafrechtelijk onderzoek.
De Marechaussee voert in het grensgebied met Duitsland steekproefgewijs controles uit om illegale grensoverschrijding en grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com