[VIDEO] Derde avond op rij onrustig in Arnhemse wijk Geitenkamp

Geplaatst op 21 november 2020, om 20:52 uur

ARNHEM –  De politie was zaterdagavond met veel mensen aanwezig in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Het is daar al enkele dagen in de avonduren onrustig en er wordt met veel illegaal vuurwerk afgestoken.

Vrijdagavond werd er nog een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van verstoring van de openbare orde en opruiing.

Zaterdagavond werden er opnieuw vijf mensen aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Een van de verdachten wordt ervan verdacht dat hij bewust vuurwerk naar anderen gooide. Ook werd er iemand aangehouden voor het beledigen van agenten. Verder zijn er verschillende verkeersboetes uitgedeeld aan mensen die voor overlast zorgden.

Het was urenlang onrustig en er werd nog net geen vuurwerkshow gegeven, zoveel vuurwerk dat er afgestoken werd. Alles zou samenhangen met het ingevoerde vuurwerkverbod aankomende oudejaarswisseling.

De politie was groots in bij de wijk om de rust terug te brengen. Er werd op het eind van de avond brand gesticht, maar dat is geblust door de buurt voordat de brandweer arriveerde.

foto’s & video: Persbureau Heitink