[VIDEO] Opnieuw bizarre taferelen in Arnhemse wijk Geitenkamp

Geplaatst op 23 november 2020, om 02:54 uur

ARNHEM – Voor de vierde avond op rij was er grote overlast aan vuurwerk in de Arnhemse wijk Geitenkamp. ‘Het leek wel een oorlog’. aldus een buurtbewoner. Vele belden het alarmnummer 112, maar kregen te horen dat de politie niet in actie kwam.

Rond 20.00 uur begon de sfeer om te slaan op de Schuttersbergweg en werd er op dezelfde kruising als zaterdagavond met vele nitraten, strijkers en cobra’s gegooid. Ook legden verschillende jongeren pijlen op de grond, waardoor deze ontplofte op auto’s, woningen en bij mensen. Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen.

Bewoners op het kruispunt stonden doodsangsten uit, vertellen ze. ‘Je belde 112, maar dan kreeg je te horen dat ze alleen kwamen als er iemand gewond was geraakt en medische behandeling noodzakelijk was’. Ze staan er versteld van dat de politie niet heeft ingegrepen en roepen de burgemeester Marcouch om met een verklaring te komen. ‘Dit mag niet, ik voel me onveilig in me eigen buurt. Ik weet niet of ik aankomende nacht nog thuis blijf slapen’. Eerdere avonden werd er wel ingegrepen door de politie en toen hebben ze meerdere aanhoudingen verricht.

Jongeren buiten de wijk
Het was goed te merken dat er mensen, waaronder veelal jongeren, niet in de wijk Geitenkamp woonden. ‘Ze kwamen vermoedelijk om vandalisme te plegen’, aldus de buurt. Er werden branden gesticht, vernielingen gepleegd en met ‘bommen’ naar mensen toegegooid. Op het kampvuur, onder andere midden op het kruispunt, werden klikocontainers van de bewoners op het kruispunt op de brandende stapel gegooid.

Vuurwerkverbod
De mensen uit de Geitenkamp, die enkel vuurwerk kwamen afsteken, merkten ook goed op dat er andere waren die niet in de wijk thuis hoorden. Ze gaven aan enkel vuurwerk te willen afsteken als reactie op het vuurwerkverbod, maar niet om vandalisme te gaan plegen.

Middernacht rust terug gekeerd
Rond middernacht was de rust volledig terug gekeerd. Echter waren er nog vier branden aan, waaronder een ondergrondse container. Buurtbewoners deden toen hun verhaal, maar willen niet met naam genoemd worden of voor camera reageren. Het is een schande volgens hen wat er zich allemaal afgespeeld heeft. De ravage is goed zichtbaar en de brandplekken zullen voorlopig nog wel de stille getuigen zijn wat er allemaal heeft plaatsgevonden.

Foto’s & video: Persbureau Heitink