Vuurwerk en aanhouding, het blijft onrustig in Geitenkamp Arnhem - GelreNieuws.nl

Vuurwerk en aanhouding, het blijft onrustig in Geitenkamp Arnhem

Geplaatst op 25 november 2020, om 02:09 uur

ARNHEM – De politie was ook dinsdagavond weer groots aanwezig in de Arnhemse wijk Geitenkamp vanwege de grote overlast van vuurwerk. Nieuw deze avond was units met verlichting op de kruising Schuttersbergweg met de Zaslaan grote units geplaatst met verlichting. Echter werden deze kasten aan het einde van avond opgebroken en uitgezet door jongeren.

Maandagavond waren er bij ongeregeldheden vier personen gearresteerd. Drie van hen hadden vuurwerk bij zich en de vierde zou zich schuldig hebben gemaakt aan belediging, meldt de politie. De onrust en vuurwerkoverlast houdt de Arnhemse wijk al bijna een week in de greep. Groepen mensen, voornamelijk jongeren, gaan de straat op om te gooien met zwaar illegaal vuurwerk zoals nitraten en cobra’s. Er worden ook brandjes gesticht en vernielingen gepleegd.

Ook dinsdagavond was het weer raak.  Begin van de avond werd er direct een man opgepakt die op zijn scooter zat. Waarom is nog niet bekend. Er werden container in de wijk in de brand gezet en één net buiten de wijk. Daarnaast werd er ondanks de vele agenten en controles toch weer met zwaar illegaal vuurwerk gegooid. De politie probeerde een dader te vinden en klommen zelfs het dak op van een schuur. Echter was de dader al ontkomen. Toen de politie later op de avond zichtbaar vertrok, begon het even flink te knallen. Echter was het rond 23.00 uur weer stil in de wijk. ‘Het lijkt erop dat het later begint en vroeger eindigt inmiddels’, aldus enkele buurtbewoners. Ze zijn blij dat de politie ingrijpt, maar denken er nog voorlopig niet vanaf te zijn.

foto’s & video: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com