Dure Audi crasht bij Dierense Sluis: “Omwonenden maken zich zorgen” - GelreNieuws.nl

Dure Audi crasht bij Dierense Sluis: “Omwonenden maken zich zorgen”

Geplaatst op 9 december 2020, om 09:38 uur

DIEREN – Op de Zutphensestraatweg (N348) in Dieren, ter hoogte van de sluis bij Dieren, is een dure Audi E-Tron gecrasht. De auto tolde meerdere keren voordat die tot stilstand kwam. “Het is een wonder dat er geen fietsers gewond zijn geraakt”, aldus buurtbewoners.

Het ongeval gebeurde rond 08:15 uur, waarna de politie, ambulance en brandweer werden gealarmeerd. De brandweer werd echter al snel weer gecanceld omdat er niemand bekneld bleek te zitten. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de inzittende te controleren, maar niemand raakte gewond. De dure Audi E-Tron van ruim 100.000 euro nieuwwaarde is total loss geraakt en is afgesleept.

Omwonenden maken zich zorgen
De bestuurder reed vanuit Dieren richting Leuvenheim toen hij in de bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en hard op de vangrail botste. Hij kwam tollend tot stilstand en heeft met de voor- en achterzijde van de auto het ijzeren hekwerk geramd. De ijzeren vangrail is eruit gereden en hierbij kwamen onderdelen op verschillende plekken op het wegdek te liggen, onder andere op het fietspad. Volgens omwonenden gaat het veel vaker mis bij deze sluis en is het nog een wonder dat er nooit een fietser gewond is geraakt door langsvliegende metalen delen van het hekwerk. “Vooral om dit tijdstip reden er veel (jonge) kinderen over deze brug die onderweg waren naar school.”

De weg is volledig dicht met grote verkeersstremming tot gevolg. De weg moet gereinigd worden en de weg zit daarom tot zeker kwart voor 11 nog dicht. Ook de sluis zat enige tijd dicht.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com