Politieactie tegen woninginbraken in Dieren - GelreNieuws.nl

Politieactie tegen woninginbraken in Dieren

Geplaatst op 10 december 2020, om 19:03 uur

DIEREN – De politie van Dieren houdt de komende twee weken een grote actie om mensen te attenderen voor woninginbraken. Zo zijn ze ook in burger de wijk doorgeweest.

De politie heeft voor de actie van start ging zelf in burger een ronde gemaakt door de wijk om te kijken of ze zouden worden aangesproken als ze een poging zouden doen voor een inbraak. De agenten in burger hebben onder andere in tuinen van mensen gestaan, de enige reactie die ze hierop kregen is dat ze werden begroet door een wandelaar die de hond aan het uitlaten was.

‘Voetjes neerleggen’
De actie die nu gaande is, is om mensen te attenderen op een woninginbraak en om mensen tips te geven wat u kunt doen om een inbraak te voorkomen. Vanavond is de politie aanwezig in de wijk Noord Oost, bij de Spar staat een bus waar u onder het genot van een kop koffie al uw vragen kunt stellen om een woninginbraak te voorkomen. Ook gaan agenten vanavond de wijk in om flyers uit te delen en leggen zij flyers in de vorm van een voetstap in (achter)tuinen om het nog duidelijker te maken dat u uw woning moet afsluiten voor u van huis gaat .

Ook geeft de politie aan dat als u iets verdachts ziet u ten alle tijden kunt bellen naar het alarmnummer: “We rijden liever tien keer te vaak, dan één keer te weinig. Ook kan het helpen om en verdachte situatie te melden in de buurt preventie app.”

Foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com