Rutte: we hebben geen keus, het aantal contacten moet omlaag

Geplaatst op 14 december 2020, om 19:30 uur

NEDERLAND – Volgens de premier is de vergaande lockdown de komende vijf weken echt noodzakelijk om het aantal contactmomenten omlaag te brengen. Daardoor kan het virus zich moeilijker verspreiden.

Hij wees erop dat er door corona al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. “Medewerkers in de ziekenhuizen lopen al maanden op hun tandvlees.” Rutte riep de Nederlanders op vol te houden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de toespraak van Rutte waren op de achtergrond demonstranten te horen. Aan de overkant van de Hofvijver stonden zo’n honderd mensen lawaai te maken.

Gemeente Den Haag: demonstratie was niet aangekondigd
De gemeente Den Haag laat weten dat de demonstratie tijdens de toespraak van premier Rutte niet was aangekondigd. “Op last van de burgemeester heeft de politie iets na zeven uur de demonstratie op de Korte Vijverberg ontbonden. De demonstratie was niet aangekondigd en is daarom beëindigd.”

Rutte: door de zure appel heen bijten, we komen hier doorheen
“We moeten door deze hele zure appel heen bijten voor het beter wordt. En ja, het wordt beter.” Daarmee sloot premier Rutte de persconferentie zojuist af. “Er komt een moment dat we corona achter ons laten. Dat is niet meteen”, benadrukte Rutte. Maar dankzij de vaccins wordt 2021 volgens hem een “jaar van hoop”.

De komende weken komt het volgens de premier neer op “nog meer veerkracht”.