Varkens omgekomen bij stalbrand in Klarenbeek: koeien ontsnapt

Geplaatst op 31 december 2020, om 11:01 uur

KLARENBEEK – Op de Iemschoten in Klarenbeek woedde donderdagochtend een stalbrand in een schuur met koeien en varkens. De varkens hebben de brand niet overleefd. De brand was opgeschaald naar grote brand, maar is inmiddels meester, zo meldt de woordvoerder.

De brand werd rond 10:40 uur gemeld in een stal met koeien en, zo bleek later, ook varkens, zo meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Binnen een paar minuten is er al opgeschaald naar grote brand vanwege de grootte van de schuur, die ongeveer 80 bij 20 meter is. Ook wordt er nog een poging gedaan om zo veel mogelijk koeien uit de schuur te redden. Dit lijkt te lukken, zo meldt de woordvoerder. Inmiddels zijn bijna alle koeien uit de schuur en de eerste brandweereenheden ter plekke helpen om de laatste dieren naar buiten te krijgen en de brand te bestrijden. Dit is gelukt en alle koeien konden buiten een veilig heenkomen vinden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Varkens overleden
Iets na 11:00 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Rond 12:40 uur meldde de brandweerwoordvoerder dat toch niet alle dieren tijdig bevrijdt konden worden. Zo bleek in de stal naast koeien ook varkens te staan. Er is gepoogd ook deze dieren uit de stal te halen, dit is echter niet gelukt. De varkens hebben daardoor de brand niet overleefd.

Door snel optreden van de brandweermensen was de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend.

foto: Persbureau Heitink