Vrachtwagen ramt auto Rijkswaterstaat: Weginspecteur gewond na wegspringen - GelreNieuws.nl

Vrachtwagen ramt auto Rijkswaterstaat: Weginspecteur gewond na wegspringen

Geplaatst op 31 december 2020, om 03:28 uur

DEIL – Woensdagavond rond 18.45 uur is een voertuig van een weginspecteur aangereden door een vrachtwagen. De weginspecteur was een pechgeval aan het beveiligen op de A2 ter hoogte van Zaltbommel richting Den Bosch.

De chauffeur reed over een afgesloten rijstrook. Deze was namelijk dicht, zodat de berger en de weginspecteur veilig hun werk konden doen. Zij zagen de vrachtwagen op zich afkomen en zijn voor eigen leven over de vangrail gesprongen. De weginspecteur is bij het incident lichtgewond geraakt.

De vrachtwagen is door de vangrail gereden en op het fietspad terechtgekomen. Rijkswaterstaat is tot zeker 03.00 uur bezig met de afhandeling. Zo moet onder meer de vangrail hersteld worden. Vanaf knooppunt Deil werd het verkeer richting Den Bosch omgeleid via de A15, A27 en A59.

Negeren van rode kruisen levensgevaarlijk
Het negeren van rode kruisen is levensgevaarlijk. Dat is ook vandaag weer gebleken. Door het negeren van rode kruisen breng je de veiligheid van hulpdiensten en andere weggebruikers in gevaar. Rijkswaterstaat sluit rijstroken namelijk altijd af met een reden. Zo waren ze nu een pechgeval aan het beveiligen.

Met de campagne #nietvoorniX probeert Rijkswaterstaat het bewustzijn van de gevaren te vergroten.

foto boven: Rijkswaterstaat
foto’s onder: Marco van Deick / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com