Zware crash tegen trolleymast in Arnhem: 15-jarige zwaargewond - GelreNieuws.nl

Zware crash tegen trolleymast in Arnhem: 15-jarige zwaargewond

Geplaatst op 22 december 2020, om 05:33 uur

ARNHEM – In de nacht van maandag op dinsdag heeft er op de Laan van Presikhaaf in Arnhem een zware autocrash plaatsgevonden. Een van de jongemannen, een 15-jarige, zat bijna een uur bekneld in de auto.

Even voor 2.30 uur gebeurde het ongeval. Een auto reed frontaal op een trolleymast. De bestuurder van de auto, een 20-jarige, wist zich uit de auto te bevrijden en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Arnhem. Het tweede slachtoffer zat bekneld en hulpverleners wisten hem na bijna een uur te bevrijden uit het autowrak. Artsen van de traumahelikopter kwamen met de auto ter plaatse om medische assistentie te verlenen. De 15-jarige jongen is met zware verwondingen overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Wat zijn toestand is, is onbekend.

De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk op de 50 kilometer weg. De auto moet met hoge snelheid tegen het obstakel zijn gereden; het voertuig krulde zich om de mast heen.

Al eerder een zware crash tegen een trolleymast
Aan het begin dit jaar vond er ook al een zware crash plaats tegen een trolleymast op de Johan de Wittlaan, ongeveer een kilometer verderop. Vijf mensen raakten toen gewond en één van hen overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Na dit ongeval kwamen de buurtbewoners uit de omgeving in actie omdat de wegen wel racebanen lijken. De politie heeft daardoor vele controles uitgevoerd, tientallen bekeuringen uitgeschreven en rijbewijzen ingevorderd.

foto’s & video Roland Heitink/Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com