Dak van schuur met exclusieve auto’s dreigt in te storten

Geplaatst op 7 februari 2021, om 21:13 uur

GROESSEN – Aan de Helhoek in Groessen stond zondagavond een dak van een schuur op instorten. Mede dankzij de brandweer is dit weten te voorkomen. In de schuur stonden enkele exclusieve auto’s.

Een verzamelaar van Amerikaanse auto’s zag aan het einde van de middag tot zijn grote schrik het plafond van zijn garage doorhangen. In deze garage staan vier zeer exclusieve Amerikaanse oldtimers van minimaal 50 jaar oud. Zelfs een model waarvan er maar 180 zijn gemaakt en de enige in Europa in deze garage in Groessen staat. De eigenaar vertelde met meerdere mensen contact te hebben gehad. Vanmiddag heeft hij, met behulp van buren, stutpalen (schroefstempels) geplaatst en vanavond heeft de eigenaar ten einde raad de brandweer te hebben gebeld.

Brandweer opgeroepen
De brandweer heeft met behulp van een aantal manschappen en een hoogwerker het dak geheel sneeuwvrij gemaakt. Dit zou voor nu het probleem moeten oplossen. Doordat het dak verzakt was gingen de deuren ook niet meer open waardoor de oldtimers niet naar buiten gereden konden worden.

Voor nu lijkt het gevaar geweken. De eigenaar van de exclusieve oldtimers gaat morgen zelf voor een structurele oplossing zorgen.