Kabinet maakt spoedwet voor handhaven avondklok - GelreNieuws.nl

Kabinet maakt spoedwet voor handhaven avondklok

Geplaatst op 16 februari 2021, om 15:09 uur

NEDERLAND – Het kabinet gaat een spoedwet maken om de avondklok te kunnen handhaven. Minister van Justitie Grapperhaus zegt dat de spoedwet het “ten overvloede” is. Hij benadrukt dat hij hoopt dat het hoger beroep voldoende is om de maatregel te kunnen handhaven.

Het kabinet heeft geen moment gedacht aan het per direct schrappen van de maatregel, zegt Rutte. “We zijn nog steeds erg bezorgd over de Engelse variant, de avondklok is juist ingevoerd om voor te zijn dat door deze variant het aantal besmettingen weer omhoog gaat. We hebben die avondklok echt nodig.”

Hij noemde het opheffen van de avondklok “een tegenvaller”.

Premier Rutte legt op de persconferentie uit waarom er hoger beroep is aangetekend. “Het opschorten van de maatregel zou direct een ernstig gevolg hebben voor het bestrijden van het coronavirus.” Hij roept dan ook iedereen met klem op zich te houden aan de avondklok.

“Als de avondlok op dit moment niet op de juiste juridische basis zou berusten, dan betekent dat nog niet dat hij niet nodig is. De avondklok is geen middel maar een doel, om het virus zoveel mogelijk onder controle te houden.”