Stroomkabels trolleybus vallen op taxibusje nadat boom op auto valt

Geplaatst op 6 februari 2021, om 19:25 uur

ARNHEM – Op de Cattepoelseweg in Arnhem is zaterdagavond een boom omgevallen en heeft hierbij de trolleykabels kapot getrokken. De stroomkabels van de trolleybus lagen hierdoor lange tijd op een taxibusje, waar nog iemand inzat. Inmiddels is deze persoon bevrijdt. Ook viel de boom op een passerende auto.

Even na 18:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een stormschade in Arnhem. Ter plaatse is een grote boom omgevallen en deze heeft hierbij de stoomleidingen van de trolleybus kapot getrokken. De stroomkabels van de trolleybus zijn hierbij ook op een taxibusje terecht gekomen waar op dat moment nog iemand inzat. Voordat de persoon in de bus uit het voertuig kon komen, moest eerst de stroom van de leidingen afgehaald worden. Rond 19:20 uur kon deze persoon na een lange tijd veilig uitstappen.

Weg dicht
Vervoersbedrijf Breng is ter plekke gekomen om, samen met de brandweer, te zorgen dat de stroom van de bovenleidingen af gehaald werd en de bestuurder van het taxibusje veilig kon uitstappen. Ook de gemeente is ter plekke gekomen om de boom weg te halen van de openbare weg. Hoelang de weg nog dicht zal zitten is onbekend.

Een auto vanuit tegemoetkomende richting is onder de vallende boom terecht gekomen. Bij dit incident raakte niemand gewond.

foto’s: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink