‘Vastgevroren zwaan’ laat brandweer oefenen in het water - GelreNieuws.nl

‘Vastgevroren zwaan’ laat brandweer oefenen in het water

Geplaatst op 17 februari 2021, om 15:29 uur

PANNERDEN – Ter hoogte van het veer van Pannerden naar Doornenburg aan de Veerdam bij Pannerden werd woensdagmiddag een melding bij de brandweer gedaan dat een zwaan vast zou zitten op het ijs. Van de, naar later bleek, loze melding werd nuttig gebruik gemaakt zodat de brandweer nog kon oefenen.

De brandweer van Lobith en Pannerden zijn rond 14:00 uur opgeroepen. Toen ze ter plekke kwamen, zagen ze een baan in het ijs waardoor de zwaan gezwommen had. Even later werd bevestigt dat de zwaan niet vastgevroren zat met behulp van een camera van een fotograaf. Er is toen als eerste besloten dat de brandweer niets zou gaan doen, maar dat veranderde al snel. De oppervlaktewaterredders van de brandweer in Lobith gingen toch het water in om van het moment gebruik te maken voor een onverwachte oefening. Zij gaven aan dat het niet vaak voorkomt dat ze het water op kunnen in combinatie met het beetje ijs wat er nog lag.

Daarmee werd de melding, die loos bleek te zijn, toch uiterst nuttig besteed. De korte oefening was wel geslaagd, zo meldde brandweerlieden.

foto’s: Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com