Vijf dieren gered uit brandende woning in Arnhem - GelreNieuws.nl

Vijf dieren gered uit brandende woning in Arnhem

Geplaatst op 17 februari 2021, om 07:55 uur

ARNHEM – Op de Schuttersbergweg in Arnhem, in de wijk Geitenkamp, heeft woensdagochtend een forse keukenbrand gewoed. De rook sloeg enige tijd uit de woning. De brandweer heeft verschillende dieren gered uit de woning.

De brand werd iets na 07:00 uur in de ochtend ontdekt, waarna de brandweer werd gealarmeerd. Voor zover bekend brand is de brand ontstaan in de keuken van de woning. De bewoonster ontdekte de brand, waarna zij snel naar buiten kon gaan. De bewoonster is door een opgeroepen ambulance gecontroleerd op eventuele verwondingen, maar ze raakte niet dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest.

Dieren gered
Er zaten ook nog drie honden en twee katten in de woning, die de bewoonster zelf niet meer in veiligheid kon brengen door de dikke rookontwikkeling. De brandweer is deze dieren direct gaan redden, waarna de dieren zijn opgevangen door de opgeroepen dierenambulance. Enkele dieren hebben nog zuurstof gekregen uit de flessen van de brandweer, maar zij raakten voor zover bekend niet gewond.

De woning heeft flinke schade opgelopen door de brand.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com