Waarschuwingsschoten gelost vanwege aanhouding met geweld in Oosterbeek - GelreNieuws.nl

Waarschuwingsschoten gelost vanwege aanhouding met geweld in Oosterbeek

Geplaatst op 21 februari 2021, om 13:09 uur

OOSTERBEEK – Op de Utrechtseweg N255 in Oosterbeek heeft zondagmiddag een inbraak plaatsgevonden. De politie loste hierbij twee waarschuwingsschoten.

Rond 11:50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor inbraak alarm in een bedrijfspand. Bij aankomst van de eerste politiewagen zijn de agenten het pand gelijk binnen gegaan, waar ze een verdachte aantroffen. De verdachte ging in hevig verzet met de politie. Op een gegeven moment wist de verdachte zich los te krijgen en sprong deze door een ruit naar buiten.

Vanwege het hevig verzet loste de politie twee waarschuwingsschoten en hebben ze hierna de verdachte kunnen overmeesteren. De verdachte raakt bij zijn vluchtpoging door de ruit wel gewond, hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee agenten die met de verdachte in worsteling waren raakten lichtgewond en zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Pand schoon vegen:

De politie weet op dit moment nog niet of er meerdere verdachten in het pand zitten, daarom is het pand omsingelt en zullen ze het pand gaan schoonvegen.

Door de inzet van de politie is de weg volledig is afgesloten. Dit zorgde voor flinke vertraging in Oosterbeek.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com