Bakwagen rijdt zich klem in Willemstunnel Arnhem

Geplaatst op 22 maart 2021, om 22:50 uur

ARNHEM – Door het advies van de navigatie iets te snel op te volgen reed maandagavond de chauffeur van een bakwagen zich klem in de Willemstunnel in Arnhem.

Even na half zeven reed de man vanaf het Willemsplein richting de tunnel. De navigatie gaf zijn route richting Oosterbeek aan met het advies om vanaf het Willemplein na 500 meter rechts af te gaan. In de Willemstunnel nam de bestuurder één afslag te vroeg de afslag naar de parkeergarage centraal. Hij reed met het verkeer mee de inrit in naar de parkeergarage, waarna de bestelwagen met een harde klap tot stilstand kwam. De wagen zat klem tussen het plafond van de tunnel en het wegdek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Berging
Een bergingsbedrijf heeft uiteindelijk de banden van de bestelwagen leeg laten lopen, waarna de bestelwagen achteruit weer terug de tunnel in kon rijden. Naast de schade aan de bestelwagen liep het plafond van de tunnel ook schade op.

De ingang van de parkeergarage heeft een doorrij hoogte van twee meter. Ook op de uitvoegstrook voor de parkeergarage staat de maximale hoogte voor de garage op de rijbaan.

Foto’s: Timo Bouman/Persbureau Heitink