Noodverordening afgekondigd in Arnhem vanwege voetbalsupporters die willen rellen - GelreNieuws.nl

Noodverordening afgekondigd in Arnhem vanwege voetbalsupporters die willen rellen

Geplaatst op 27 april 2021, om 10:43 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – Dinsdag, op Koningsdag, geldt er in Arnhem een noodverordening. Voetbalsupporters van de harde kern van NEC en FC Twente willen dinsdag namelijk naar Arnhem komen om te rellen met de harde kern van Vitesse, dat laat de gemeente Arnhem weten.

Naast de voetbalsupporters die willen gaan rellen, gaat er op social media ook rond dat er zogenoemde ‘Defend’ groepen naar Arnhem willen komen. Deze groepen zijn al eerder betrokken geweest bij ernstig uit de hand gelopen coronademonstratie, zo meldt de gemeente.

Vandaag zou er ook een demonstratie op de Markt in Arnhem zijn met de naam ‘Weg met dit Kabinet’. Van de gemeente mag de demonstratie doorgaan, onder enkele voorwaarden. Zo is het maximum aantal deelnemers 500 en mag er alleen op de Markt gedemonstreerd worden. Vanwege de demonstratie en de aanwijzingen over de voetbalsupporters vond de burgemeester Ahmed Marcouch het nodig om een noodverordening in te stellen. De politie kan hierdoor bijvoorbeeld bij invalswegen van de stad controleren. Zo kan een confrontatie tussen de verschillende groepen worden voorkomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com