Opnieuw aanhouding verricht na vondst Crystal meth-lab

Geplaatst op 10 april 2021, om 00:19 uur

ARNHEM – Vrijdagavond heeft de politie in Arnhem opnieuw een aanhouding verricht bij het Crystal meth-lab. De politie deed daar donderdagavond al een inval.

Donderdagavond rond 20.30 uur viel een arrestatieteam met groot geschud een grote loods binnen in de Meijnerswijk in Arnhem. Met behulp van hun speciale wagen, de zogenoemde BearCat, ramde ze de toegangspoort open en vervolgens door het rolluik van de loods. Ze zijn urenlang bezig geweest met doorzoekingen en hadden een aanhouding gedaan.

De politie maakte vrijdagochtend bekend dat het gaat om een Crystal meth-lab. Een verdachte is aangehouden. De politiewoordvoerder meldde dat het om één van de grootste labs voor drugsproductie ooit gaat in Nederland, zelfs groter dan een jaar geleden in Drempt was ontdekt. Er zouden hier in Arnhemse pand drugs liggen met een straatwaarde van tientallen miljoenen euro.

Tweede aanhouding
Vrijdag aan het begin van de avond heeft de politie nog twee verdachten aangehouden. Vermoedelijk hebben ze zich 24 uur schuil gehouden.

Foto’s: Persbureau Heitink